viernes, 3 de octubre de 2008

I Trofeu Ciutat de Castalla


Benvolgut amic i aficionat a la pilota valenciana, l´any passat és va jugar l´autonòmic d´escala i corda a Castalla i no ens va acabar d´omplir, ja que per a jugar a un cert nivell s´ha de viatjar molt i fer molts kilòmetres i en el cas de l´equip de Ramon i Pere que van disputar la final de segona, és van Desebre prou al ser el premon una mísera medalla, si, arribes a la final i quedes segon de l´atonòmic i la federació valenciana és dóna una medalla.

En aquestos moments, en els pobles pròxims a Castalla on és juga a pilota s´està fent un gran esforç per recuperar este esport autòcton.
En el cas de Tibi s´ha aconseguit amb gran èxit, ja que tenen dos equips en primera divisió de llargues i palma, aportant dos jugadors a la selecció valenciana i gaudeixen d´una gran escola.
Altre poble que hi ha tret molts bons resultats de l´escola és Petrer, on s´han format jugadors com Miguel, Carlos o “Botero”, tots ells professionals.
A altres pobles com agost o Castalla on s´està fent un gran esforç a l´escola, esperem que prompte ens done fruits i puguem tindre algun jugador d´aquest nivell.
A banda dels escoles i dels professionals, existeix una quantitat gran de jugadors aficionats ara mateix en esta zona que tenen un gran nivell, xarrem de jugadors que estan jugant a nivell semiprofessional, jugadors joves que estan formant-se, jugadors que són professionals ja retirats i una quantitat de jugadors aficionats que pel fet de ser-ho no vol dir que no tenen un gran nivell de joc, com per eixemple, els jugadors de Tibi de primera divisió.
El “Club de pilota Nou trinquet” de Castalla el que intenta fer és concentrar al trinquet d´aquesta localitat durant tres mesos a tots aquestos jugadors en un campionat d´aficionats, però de gran nivell de joc, ja que en aquestos moments és gaudeix de bons jugadors de la zona, i creu que no fa falta viatjar tant per a jugar al nivell de segona i inclús de primera.

Els objectius principals són:

- Donar a l´aficionat l´opció de poder jugar un campionat d' escala i corda seriós on és pot donar un bàs espectacle i poder practicar este esport que a vegades ho et seriament difícil, ja que s´ha demostrat que l'aficionat és el que dóna suport a este esport, (els aficionats són els que organitzen els clubs, creuen i mantenen els escoles i sobre tot paguen una entrada per a vore una partida).

- Instaurar un campionat d´una certa categoria en la zona, i perqué no, en la província d´Alacant, que seguisca un referent a nivell aficionat en què mes avant puga obrir-se a altres pobles i a altres jugadors.

- Donar l´oportunitat a tots els jugadors aficionats de poder disputar un campionat seriós, seguisca del nivell que seguisca, per al que és farán varies categories. Totes elles tindran trofeu per a primer i segón, en primera és posaren premos a la corda en semifinals i en la final.

- Que el campionat estiga patrocinat per una entitat coneguda, que li done nom i una certa categoria.
En el “Club de pilota Nou trinquet” de Castalla ens honra de comptar amb la teua presència per a participar en este primer campionat Ciutat de Castalla, esperem que gaudeixques d´ell i que guanye el millor, “va de bo”.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

com van els resultats, poseu algo

Tomaset dijo...

Bon dia. Soc un aficionat més a este joc tan meravellós de la Pilota Valenciana que també tinc un blog en aquest portal. M'agradat el disseny que haveu montat açí encara que jo soc partidari de traure-li tota la superfície possible al meu. M'agradaria que em diguéreu cóm es fa per a col·locar els enllaços que teniu a altres webs o blogs. Ja de pas, vos passe l'adreça del meu:
http://tomaset-pelotavalenciana.blogspot.com/
Salut i força per la pilota. Recolzem-la... que falta li fa, vist el poc de cas que li fa Canal 9.